Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete

Adószámunk: 19003056-2-41

Tanulótárs

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet Ifjúsági tagozatának programjai hosszú évek óta képezik számos fiatal mindennapjainak aktív részét. Önkénteseink több különböző területen tevékenykednek fontos szereplőként kortársaik ismereteinek bővítésén, s ez alól a mindennapi iskolai előrehaladás támogatása sem kivétel.

A tanulótárs program elsődleges célja olyan alacsony szocioökonómiai státuszú általános- és középiskolás fiatalok részére biztosítani tanulási segítséget – és ezzel közvetve javítani továbbtanulási esélyeiket –, akik számára korrepetálási lehetőség nem, vagy csak nehézségek árán elérhető.

Jelentkezés menete

A programba önkéntesként jelentkezni az mellékelt linken található űrlap kitöltésével lehetséges. A jelentkezés beérkezéséről minden esetben egy automatikusan generált, az elküldött adatokat tartalmazó válaszüzenetet küld a rendszer.

A jelentkezéseket folymatosan dolgozzuk föl és legfelejebb három munkanapon belül küldünk helyzetjelentést az események állásáról. A résztvevő intézmények a félév elején mérik fel, hogy mely látókörükben lévő fiatalnak, milyen típusú segítségre van szüksége. Ezen adatok beérkezése után folyamatosan kötjük össze a tanulókat újdonsült tanulótársaikkal.

Jelentkezz önkéntesnek

Kattints és töltsd ki jelentkezési űrlapunkat.

Lehetőség
Új helyzetekben kipróbálni tudásod és ötleteid

Értékes pedagógiai tapasztalatokat szerezni, és azokat átbeszélni másokkal

Teljesíteni a harminc órás közösségi gyakorlatot

Helyszín

Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet Családok Átmeneti Otthona

Az intézmény 4 telephelyen, összesen 100 fő részére biztosít lakhatást. Fő feladata a prevenció, hogy a nehéz szociális körülmények közé került családok gyermekei a családon belül tudjanak tovább maradni, és ne kerüljenek állami gondozásba. Az otthon életvitelszerű tartózkodást biztosít a klienseik részére.

Megközelítés: A Boráros tértől 30 percre tömegközlekedéssel
Fogadott önkéntes: Tanulótárs

 

Önkéntes feladatok

#Tanulótárs

A tanulótárs olyan önkéntes, aki egyénileg vagy egy másik tanulótárssal párban heti egyszer az általunk vele összekötött tanulóval vagy tanulók kis csoportjával tölt legalább 90 percet. Ezt az időkeretet a tanulótársak a legjobb belátásuk szerint használhatják föl, hogy a lehető legjobban támogassák a tanuló további fejlődését. Leckeírásra, projektelőkészítésre, egy kiselőadás gyakorlására, de közös játékra és a hét kalandjainak átbeszélése is adódik lehetőség.

A félév során foglalkozhatsz egy tanulóval, heti egyszer 1,5 órában, vagy tarthatsz csoportos tanulódélutánokat egy másik önkéntessel együtt, egy nagyjából 4 fős gyerekcsoportnak.

#Játszótárs

Hétvégente minden tanulótársnak lehetősége nyílik bekapcsolódni a Családok Átmeneti Otthonának életébe játszótárs alkalmak tartásával, amelyek során a közös játékon, zenélésen van a hangsúly, valamint részt vehetnek az alkalmanként megtartott hétvégi kirándulásokon is kísérőként.

Kapcsolat és további információ

Kenesei Anna
ifjúsági szervező

Telefon: +36 (70) 933 8321
E-mail: keneseianna@voroskeresztbp.hu
Cím: 1094 Budapest, Bokréta utca 2.