Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete

Adószámunk: 19003056-2-41

Elsősegélyműhely

Elsősegélyműhely projektünk keretében a Budapesten tanuló 6-7. osztályos diákok számára szervezünk 2x2x45 perces vagy 4×45 perces elsősegély műhelyfoglalkozásokat, ezzel is közelebb hozva a fiatalokhoz a társadalmi elsősegélynyújtás ügyét.

Már a névválasztás sem véletlen, hiszen itt valóban nem frontális előadásokról, hanem gyakorlatorientált foglalkozásokról van szó. Egy ilyen alkalom során közösen járjuk végig, hogy mi a teendő, ha földön fekvő sérültet találunk az utcán, ha az illetőt újra kell éleszteni, hogy mikor és hogyan lehet stabil oldalfektetést alkalmazni, hogy mit tehetünk végtagtörés, illetve erős vérzés esetén, s ha időnk engedi még a félrenyelésekkel, vagyis a légúti idegen testtel is foglalkozunk.

A műhelyfoglalkozás során minden tanult ismeret kipróbálható és gyakorolható. A program az elmúlt években már több fővárosi kerületben is nagy sikerrel futott. Az Elsősegélyműhely alkalmak során “életmentő kitűzőt” adunk jutalmul a résztvevőknek, valamint extra forrás esetén kisméretű elsősegély-szetteket állítunk össze a legszükségesebb eszközökből (például ragtapaszt, fertőtlenítő kendő), amik a gyerekek hasznára lesznek a mindennapok során.

Kapcsolat és további információ

Szőke András
ifjúsági szervező

Telefon: +36 (70) 933 8094
E-mail: szokeandras@voroskeresztbp.hu
Cím: 1094 Budapest, Bokréta utca 2.