Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete

Adószámunk: 19003056-2-41

Adományozz okosan

A Budapesti Vöröskereszt kerületi irodái a főváros teljes területén támogatják a rászorulókat adományokkal. Folyamatosan arra törekszünk, hogy a nélkülözők számára tényleges segítséget nyújtson támogatásunk, mind minőségében, mind pedig hasznosságban.

Az általunk továbbadott ruhaadományok nagy része lakossági ruhagyűjtés által kerül hozzánk.

Ruhaadományod összeválogatásánál kérjük tartsd szem előtt az alábbi pár szempontot, hogy valóban okosan és hasznosan segíthess, és örömet okozz, hiszen az adományozás erről szól.

1) Tiszta és jó állapotú ruhákat válogass össze. A mosást, javítást nem tudjuk megoldani a kerületi irodáinkban.

2) Csak olyan ruhákat adományozz, amelyeket minőségileg még te magad is hordanál (ne legyen például szakadt, kinyúlt, foltos vagy félig átalakított).

3) Játékok adományozásánál figyelj arra, hogy ne legyen balesetveszélyes. Ezen felül gondolj arra is, hogy gyerekként neked is milyen csalódást okozott volna egy hiányos puzzle-t összerakni, vagy olyan játékot kapni, aminek nincs meg minden eleme.

4) Alkalmi ruhákat, öltönyöket ne adományozz nagy mennyiségben, hiszen a rászorulóknak leginkább a hétköznapi használatra alkalmas ruhákra van szükségük.

5) Végül, kérjük ügyelj arra is, hogy hiába van nagyon jó állapotban egy húsz éve a szekrényben őrzött ruha, ha ódivatúsága miatt senki számára nem fog segítséget jelenteni.

Az általad összegyűjtött adományokat leadhatod bármelyik kerületi irodánkban.

További fontos információk

Fontos, hogy mielőtt adományt hoznál, előzetesen érdeklődj munkatársunknál az aktuális helyzetről, a nyitvatartási időről, mert csak személyesen átadott/átvett adomány hasznosítható. Az irodák ajtaja előtt hagyott zsákok egészségügyi okokból nem használhatók fel.

A ruhaneműkön felül lehet adományozni bármilyen jó állapotú, tiszta és más számára még használható tárgyat: táskát, cipőt, könyvet, játékot, lakástextilt, konyhai eszközt is, ezek mind nagy segítséget jelentenek a rászorulóknak.

Műszaki cikkeket és bútorokat nem tudunk átvenni.

Segíts te is és add le kerületi irodáink valamelyikében saját, vagy családtagjaid által már nem használt, megunt vagy kinőtt ruhákat, mi pedig eljuttatjuk oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Köszönjük, ha adományozás előtt megfontolod a fenti gondolatokat, mert így tényleg hasznosan és okosan tudunk közösen segíteni!