Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete

Adószámunk: 19003056-2-41

Nyári táborok 2024

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének Ifjúsági Tagozata idén is megszervezi fiataloknak szóló nyári táborait. Két különböző tábor közül választhatják ki a jelentkezők a korosztályuknak és érdeklődési körüknek legmegfelelőbbet.

Időpont
2024. július 29. – augusztus 3.

Korosztály
14 év felett

Kortársképző táborunkba várunk szeretettel minden budapesti fiatalt, aki a tábor kezdetéig betölti 14. életévét. A hatnapos tábor főként új ismeretek elsajátításával telik, de ezen felül közösségi programokra, természetjárásra és más szabadidős programokra is lesz idő.

A program során napi legalább kétszer három órás foglalkozások adják a tábor keretét. Minden jelentkezőt beosztunk egy tematikus csoportba, melynek ismeretanyagát tudják elsajátítani. A csoportok beosztását a jelentkezők érdeklődési körének megfelelően fogjuk kialakítani, az alábbi témakörök mentén:

1. Hősképző elsősegélynyújtó felkészítés
A táborozók a hősképző foglalkozásokon az alapfokú elsősegélynyújtási ismereteket sajátíthatják el, valamint azt is kipróbálhatják hogyan lehet ezt a tudást hatékonyan továbbadni.

2. Játékmester – közösségszervezői felkészítés
A jelentkezők saját élményt szerezhetnek különböző csapatépítő és önismereti játékokból, valamint megismerik a csapatépítés elméleti alapjait is. A tábor végén a fiatalok képesek lesznek kisebb gyerekcsoportoknak játékot levezetni.

3. Baleset-szimulációs felkészítés
A résztvevők elsajátíthatják a szimulációnak azt a formáját, amely során nem csupán a különböző sérülések realisztikus ábrázolását fogják megtanulni, hanem az áldozat viselkedését, ellátásra való reakcióját, és a baleseti- vagy katasztrófa helyszín valamennyi jellegzetességét is egyaránt képesek lesznek produkálni.  

4. Gyermekfoglalkoztató mester felkészítés
A csoport 3 fő témakörrel foglalkozik: a jelentkezők megismerkednek az arcfestés alapjaival és képesek lesznek egyszerűbb minták felfestésére; elsajátítják a sikeres Plüssök Hősei program lebonyolításához szükséges alapismereteket; tarsolyukba kapják egy-két alacsonyabb eszközigényű kézműves foglalkozás alapismereteit.

5. Kalandra fel! – Önkénteskészség-fejlesztő csoport
Ez a csoport minden nap más és más témaköröket fog feldolgozni, igazodva a jelentkezők érdeklődési területeihez. A lista folyamatosan bővül, de előkerülhet a kommunikáció, az időmenedzsment, a természetjárás, a Vöröskereszt története és működése, a pályaorientáció vagy akár a gyermekjogok témaköre is.

Időpont
2024. július 29. – augusztus 3.

Korosztály
5. – 8. osztály

Vöröspanda táborunkba várunk szeretettel minden olyan budapesti gyermeket, aki elvégezte az általános iskola 5. osztályát, de még nem kezdte el a középiskolát. A hatnapos tábor az aktív pihenés és a közösségépítés jegyében telik. A délelőttök folyamán izgalmas foglalkozásokon vehetnek részt a táborozók elsősegélynyújtás, baleset-szimuláció és arcfestés témakörökben, a délutánok pedig, játékokkal, kirándulással és egy kis strandolással telnek.

A szállásról

2697 Szanda, Rákóczi út 1.

Mindkét tábort egy helyszínen, egy időben, de külön altáborokban szervezzük a Szandavári Diáktáborban. A tábor jól felszerelt, frissen felújított, nagy kerttel, terasszal és tűzrakóhellyel rendelkező, több mint 80 fő befogadására alkalmas szálláshely.

Vöröspanda táborunkba összesen 25 fő jelentkezését tudjuk fogadni, Kortársképző táborunkat pedig első körben 45 fő számára hirdetjük.

 A szállásra hálózsákot minden táborozónak magának kell hoznia.

 

Az étkezésről

A táborok során napi ötszöri étkezést biztosítunk a résztvevőknek. A főétkezésekről a szállásadónk gondoskodik, első nap vacsorától, utolsó nap reggeliig.

Tízórairól és uzsonnáról kekszek és gyümölcs formájában gondoskodunk. Eddigi tapasztalataink alapján a legkülönfélébb speciális étrendigényekhez is rugalmasan tudunk alkalmazkodni.

Az utazásról

A szállás vonattal és egy kisebb sétával közelíthatő meg. 2024. július 29-én mindkét tábor a 11:00-ás vonattal indul Budapest-Keletiből és egy átszállással 12:47-kor éri el Magyarnándort a tábor kezdőnapján. Innen a csomagok autóra tétele után gyalogosan folytatjuk utunkat. Visszafelé pedig a zárónap 12:00-kor induló vonattal jövünk Magyarnádorról, várhatóan 14:05-ös érkezéssel Budapest-Keletibe.

A menetjegyek beszerzését minden táborozónak önállóan kell intéznie, javasoljuk a kedvezményes diák Országbérleteket.

 

Jelentkezés, befizetés

Mindkét táborunk 6 napot és 5 éjszakát ölel fel.
A tábor önrésze szállással, teljes ellátással, minden programra egységesen 27 000 Ft

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével és a tábor önrészének befizetésével lehetséges:

A tábor önrészét a jelentkezésről kapott visszaigazolás utáni egy héten belül kérjük befizetni az alábbi számlaszámra utalva:

OTP Bank
Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete
11786001-20157348
Közlemény: *táborozó neve*

Rászorultság esetén van lehetőség részletfizetésre, illetve az önrész csökkentésére. Ez ügyben keressék bizalommal a tábor szervezőit.

Kapcsolat, szervezők

Táborainkat az Ifjúsági Csoport munkatársai és az Ifjúsági Tagozat önkéntesei közösen szervezik évek óta. Kollégáink elérhetőségei megtalálhatók az elérhetőségek menüpontra kattintva is. További kérdés esetén keressék bizalommal ifjúsági szervezőinket, vagy az ifjúsági referenst.

Szakál Péter | szakalpeter@voroskeresztbp.hu | +36 70 933 8552