Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete

Adószámunk: 19003056-2-41

Nyári táborok 2023

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének Ifjúsági Tagozata idén is megszervezi fiataloknak szóló nyári táborait. Három különböző tábor közül választhatják ki a jelentkezők a korosztályuknak és érdeklődési körüknek legmegfelelőbbet.

Kortársképző
első turnus

Időpont
2023.08.01.-08.06.
Korosztály
14 év felett

Kortársképző
második turnus

Időpont
2023.08.08.-08.13.
Korosztály
14 év felett

Kortársképző táborainkba várunk szeretettel minden budapesti fiatalt, aki a tábor kezdetéig betölti 14. életévét. A hatnapos tábor főként új ismeretek elsajátításával telik, de ezen felül közösségi programokra, természetjárásra és egy kis strandolásra is lesz idő. 

Mindkét tábor során napi legalább kétszer három órás foglalkozások adják a tábor keretét: 

Az első turnusra jelentkezők
két képzési csoport közül választhatnak és annak a tematikáján haladva vesznek részt a napi foglakozásokon.

1. Hősképző elsősegélynyújtó képzés
A táborozók a hősképző foglalkozásokon az alapfokú elsősegélynyújtási ismereteket sajátíthatják el, valamint azt is kipróbálhatják hogyan lehet ezt a tudást hatékonyan továbbadni. 

2. Játékmester – közösségszervezői képzés
A jelentkezők saját élményt szerezhetenk különböző csapatépítő és önimereti játékokból, valamint megismerik a csapatépítés elméleti alapjait is. A tábor végén a fiatalok képesek lesznek kisebb gyerekcsoportoknak játékot levezetni.

A második turnusra jelentkezők
a napi 2×3 órás foglalkozások során minden nap más témájú programon vehetnek részt, így nem egy képzés tematikáját követik végig, hanem változatos készségeiket fejleszhetik.

A tematikus foglakozások témaköre még folyamatosan bővül, de biztosan érinteni fogjuk a kommunikáció, az időmenedzsment, a természetjárás és a gyermekjogok kérdéseit.

A Kortársképző második turnusát elsődlegesen azoknak a visszatérő táborozóinknak ajánljuk, akik az első tábor témáit már jól ismerik.

Vöröspanda
nyári tábor

Időpont
2023.08.14.-08.20.
Korosztály
5. – 8. osztály

Vöröspanda táborunkba várunk szeretettel minden olyan budapesti gyermeket, aki elvégezte az általános iskola 5. osztályát, de még nem kezdte el a középiskolát. A hatnapos tábor az aktív pihenés és a közösségépítés jegyében telik. A délelőttök folyamán izgalmas foglalkozásokon vehetnek részt a táborozók elsősegélynyújtás, baleset-szimuláció és arcfestés témakörökben, a délutánok pedig, játékokkal, kirándulással és egy kis strandolással telnek.

A szállásról

 2642 Nógrád, Táncsics u. 26.

Mindhárom táborunknak a Budapesti Vöröskereszt Nógrádi Pihenőháza fog otthont biztosítani. A pihenőház jól felszerelt, frissen felújított, nagy kerttel, terasszal és tűzrakóhellyel rendelkező, 19 fő befogadására alkalmas szálláshely.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy táborainkat kifejezetten családias légkörben fogjuk tudni megvalósítani. A szálláson ágynemű biztosított, de arra huzatot, vagy külön hálózsákot minden táborzónak magának kell hoznia.

 

Az étkezésről

A táborok során napi ötszöri étkezést biztosítunk a résztvevőknek. A reggeli a közeli kisboltból érkezik, többnyire felvágott, zöldség és pékáru formájában, míg a további két főétkezést egy közeli étterem szállítja ki minden nap kétszer, még melegen.

Tízórairól és uzsonnáról kekszek és gyümölcs formájában gondoskodunk. Eddigi tapasztalataink alapján a legkülönfélébb speciális étrendigényekhez is rugalmasan tudunk alkalmazkodni.

Az utazásról

A szállás vonattal kiválóan megközelíthető, egy rövid átszállással Vácon. Minden turnusra a 10:08-as vonattal indulunk Budapest-Nyugatiból a tábor kezdőnapján, visszafelé pedig a zárónap 09:40-kor induló vonattal jövünk Nógrádból.

A megjelölt tábori vonatok zónázó járatok, ezért a Nyugati pályaudvar utáni első megállójuk Vácott van.

A menetjegyek beszerzését minden táborozónak önállóan kell intéznie.

 

Jelentkezés, befizetés

Mindhárom táborunk 6 napot és 5 éjszakát ölel fel.
A tábor önrésze szállással, teljes ellátással, minden programra egységesen 24 000 Ft

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével és a tábor önrészének befizetésével lehetséges:

A tábor önrészét a jelentkezésről kapott visszaigazolás utáni egy héten belül kérjük befizetni az alábbi számlaszámra utalva:

OTP Bank
Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete
11786001-20157348
Közlemény: *táborozó neve*

Rászorultság esetén van lehetőség részletfizetésre, illetve az önrész csökkentésére. Ez ügyben keressék bizalommal a tábor szervezőit.

Kapcsolat, szervezők

Táborainkat az Ifjúsági Csoport munkatársai és az Ifjúsági Tagozat önkéntesei közösen szervezik évek óta. Kollégáink elérhetőségei megtalálhatók az elérhetőségek menüpontra kattintva is. További kérdés esetén keressék bizalommal ifjúsági szervezőinket, vagy az ifjúsági referenst.

Szakál Péter | szakalpeter@voroskeresztbp.hu | +36 70 933 8552