Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete

Adószámunk: 19003056-2-41

2023. november 13-án ünnepélyes keretek között került sor az aláírásra a Semmelweis Egyetem rektora,  dr. Merkely Béla és a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének igazgatója, Buncsik Ildikó által.

A Stratégiai Együttműködési Megállapodás aláírásával kölcsönös előnyökhöz jutnak és közös össztársadalmi értéket hoznak létre.

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar (ETK), mint Magyarország legnagyobb egészségügyi szakdolgozói képzőhelye, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetével szoros együttműködésben, felismerve a közös szinergiákat, az alábbi együttműködési színtereket azonosítja be:

  • A Semmelweis Egyetem ETK  lehetőséget biztosít az Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete számára, hogy rendezvényei, tevékenységei közvetlenül eljuthassanak az egyetemi közönséghez, ezáltal népszerűsítse hallgatói körében az Önkéntesség fontosságát.
  • Semmelweis Egyetem  ETK lehetőséget biztosít hallgatóinak és oktatóinak, hogy minél nagyobb számban részt vehessenek az Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete által szervezett önkéntes programokban.
  • Az Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetével szorosan együttműködve, a Semmelweis Egyetem ETK két, egymásra épülő, önálló, kifejezetten gyakorlatorientált választható kurzust indít magyar és angol nyelven, teljes idejű BSc képzések hallgatói számára. Az Önkéntességben való részvétel hatékonyságának növelése érdekében, az Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet által szervezett programokon való részvételek esetén (melyekről a szervezet hivatalos igazolást állít ki), a Semmelweis Egyetem ETK választható kurzusért felelős tanszék illetékes oktatója azt választható helyszíni gyakorlatnak számítja be, tantárgyanként 2 kredit erejéig.
  • A fentieken túl a két szervezet az egyes képzésekben, illetve a MECENAtúra programban tájékoztató órákat tart.
  • További együttműködési lehetőségek különösen a tudományos kutatások, valamint a közösen szervezett, laikusoknak szóló egészségfejlesztési előadások, programok területén.

A létrejövő Stratégiai Együttműködés által a részvevő egyetemi polgárok közvetlenül segítik a világ egyik legnagyobb nemzetközi szervezetének működését.