Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete

Adószámunk: 19003056-2-41

Sikeresen lezárult a Magyar Vöröskereszt ez évi Egészség-Program Alap pályázata. A pályázat keretében megszervezett egészségvédelmi programjainkon Budapesten 5 hónap alatt 6 helyszínen a pályázati támogatásból összesen 692 fő vett részt. 

A 2023. évben az EPA „A” Egészség Pályázat új gondolatot indított el, és szerettük volna programjainkat kiegészíteni és ez évben a nők egészségére nagyobb figyelmet fordítani. Azt tapasztaltuk, hogy szűrőprogramunkon a nők nagyobb létszámban vesznek részt és érdeklődnek a női betegségekkel kapcsolatban is. Erre az igényre válaszolva a menstruációs problémáktól kezdve a inkontinenciáig, a női betegségekkel és azok megelőzésével kapcsolatos tájékoztatást is programunk részévé tettük.

Az EPA “B” pályázat keretein belül az ételpiramis bevezetésével olyan programokat szerveztünk, amelyek nemcsak az egészségügyi mérésekre, hanem az egészséges táplálkozás oktatására is összpontosítanak. A dietetikusok segítségével interaktív előadásokat és workshopokat szerveztünk, ahol a résztvevők megismerhették az ételpiramis alapelveit és elsajátíthatták az egészséges táplálkozás alapjait.