Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete

Adószámunk: 19003056-2-41

A Deutsches Rotes Kreuz Villingen-Schwenningen járási szervezetéhez, Triberg településre kapott meghívást és látogatott el a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének hat fős munkatársi delegációja.

Az öt napos program során munkatársaink betekinthettek a helyi szervezet szakmai tevékenységeibe, illetve módjuk volt részt venni a Deutsches Rotes Kreuz Ortsverein Triberg-Schonach e.V. nagyszabású 125 éves jubileumi ünnepségén is, amelyen részt vettek a helyi szervezet tagjai és a járási szervezet prominens képviselői is.

A program során egy rövid interjú keretében a magyar delegációnak is volt módja beszámolni és fotókkal kiegészítve prezentálni, hogy miért fontos és hasznos a német partner támogatása szervezetünk számára.

Az ünnepség keretében átadásra került Georg Weingarn és Dietmar Wiebel uraknak a magyar delegáció  jubileumi emlékplakettje, a szervezeteink között fennálló több évtizedes gyümölcsöző partnerkapcsolat köszöneteként.

A látogatás zárónapján a delegáció egy nyílt nap keretében színvonalas helikopteres- és autós mentési bemutatón és a helyi szervezet kitelepülésén vehetett részt Tribergben.

Összességében értékes szakmai tapasztalatokkal, új ismeretségekkel és élményekkel gazdagodva térhetett haza a magyar csapat a festői szépségű Fekete-erdő vidékéről.