Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete

Adószámunk: 19003056-2-41

Június harmadik hétvégéje az arcfestés jegyében telt a Vöröskereszt Budapest Ifjúsági Tagozatánál. A nyár megérkeztével és a gyermekfoglalkoztató rendezvények sűrűsödésével elengedhetetlen volt, hogy immáron sokadik alkalommal megszervezzük Arcfestő Kortársképzésünket, aminek idén a 11. kerületi vöröskeresztes iroda adott otthont.

A kétnapos képzés alatt a 14 fős, többnyire budapesti középiskolásokból álló csapat, elsajátította az arcfestés minden csínját-bínját az alapoktól az egész arcos mintákig.
Az első nap folyamán nagy hangsúlyt fektettünk az alapozási technikákra, valamint a pontos és szép vonalvezetés megtanulására. A szombat másik nagyon fontos tanulnivalója pedig a gyerekekkel, szülőkkel való hatékony kommunikáció elsajátítása volt.

A második napon minden tanuló kamatoztatni tudta az első nap megtanultakat, ugyanis vasárnap előkerültek a kisgyerekek által hőn szeretett teljes arcos minták. A képzés ideje alatt a leggyakrabban kért mintákra fókuszáltunk, azonban a képzés végére friss arcfestőink a repertoárunkban található összes mintát magabiztosan fel tudták festeni. Erről a nap végén megtartott vizsga is tanúbizonyságot adott, ahol 14 új arcfestőt avathattunk fel
A résztvevők elmondása alapján, a képzés nem csak hasznos volt, hanem jó hangulatban is telt és oklevelükkel a kezükben bármikor hozzálátnának egy gyermek kifestéséhez.