Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete

Adószámunk: 19003056-2-41

Az idei évben 20., jubileumi alkalommal megünnepelt Véradók Világnapján – immár hagyományteremtő módon – az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt, együttműködésben a Magyar Nemzeti Múzeummal,  véradást szervezett a múzeum dísztermében.

Az ünnepi esemény megnyitóján köszöntő beszédet mondott Dr. Tomka Gábor a Magyar Nemzeti Múzeum gyűjteményi főigazgató-helyettese, Buncsik Ildikó a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete igazgatója, Dr. Nemes-Nagy Zsuzsanna az Országos Vérellátó Szolgálat Közép-magyarországi Régió Központ igazgatója, valamint Haris Hajrulahovic az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Magyarországi Irodájának vezetője.

A megnyitón felszólalók köszönetet mondtak minden véradónak, kiknek önzetlensége és elkötelezettsége az egészségügyi ellátó rendszerek éltető erejét jelenti, és akik ezáltal életet, reményt és második esélyt nyújtanak a rászorulóknak. A véradók névtelen hősök, akik csendben járulnak hozzá számtalan ember jólétéhez. Megköszönték a háttérben tevékenykedő egészségügyi önkéntesek és szakemberek fáradhatatlanul munkáját is, amely sokak életére nagy hatással van.