Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete

Adószámunk: 19003056-2-41

2022-ben sok várakozás után ismét személyes formában hirdette meg a Magyar Vöröskereszt az Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Versenyt, melyre Budapesten is nagy lelkesedéssel készültek fel a 3 főből álló általános- és középiskolás csapatok. A verseny fővárosi fordulójára április 25-én került sor, a Kanizsay Dorottya Katolikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskolában, akiknek ezúton is köszönjük, hogy ismét otthont adtak a versenyünknek.

A felmenő rendszerű országos megmérettetésben a budapesti iskolákból szerveződött csapatoknak a fővárosi fordulón dőlt el, hogy melyik csapatok mérhetik össze tudásukat az országos döntőben gyermek, illetve ifjúsági kategóriában. A küzdelem négy gyakorlati és három elméleti állomáson zajlott, ahol a versenyzők bemutathatták a csecsemők és kisgyermekek ellátásáról megszerzett tudásukat, így többek között a fürdetés és a táplálás terén is kipróbálhatták magukat. A verseny során a felfrissülésre és a fáradalmak kipihenésére is volt lehetőség a XIII. kerületi Vöröskereszt által létrehozott büfé, valamint a játékos foglalkozásokkal készülő pihenőállomásokon.

A versenyen bemutatott tudásukért a csapatok és felkészítőik ünnepélyes keretek között vehették át a bronz, ezüst vagy éppen arany minősítésű okleveleiket és ajándékcsomagjaikat. Minden versenyző csapatnak gratulálunk az elért minősítéshez!

Az országos döntőbe kategóriánként egy-egy csapat harcolta ki a továbbjutást, így különösen gratulálhatunk az alábbi csapatoknak:

  • gyermek kategóriában a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Somvirág csapata,
  • ifjúsági kategóriában a META Don Bosco Technikum és Szakgimnázium METAbébik csapata.

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete idén is a Kanizsay Dorottya Katolikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskolával és az Újpesti Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. Védőnői Szolgálatával szoros együttműködésben szervezte meg a versenyt. Ezúton is hálásan köszönjük a zsűriző védőnőknek, a Kanizsay közreműködő tanárainak, valamint az önkéntes segítőknek, akik nélkül nem valósulhatott volna meg a verseny!

Összességében egy jó hangulatú és ismeretekben is gazdag versenyélménnyel gazdagodott minden jelenlévő, akikkel reméljük, a sok új résztvevő mellett jövőre is találkozunk!