Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete

Adószámunk: 19003056-2-41

Minden évben május 8-án ünnepeljük a Vöröskereszt és Vörösfélhold mozgalom világnapját, vagyis az 1828-ban született Jean Henry Dunant, a mozgalom alapítójának születésének évfordulóját. Ezen a napon együtt ünnepel megannyi vöröskeresztes szerte a világon.

Ebben az évben az ünneplés lehetőségei sajnos igencsak korlátozottak, ezért is jóleső érzés számunkra, hogy vannak emberek és közösségek, akik idejüket és szaktudásukat ajánlják fel azért, hogy jelen helyzetben is megkönnyítsék különböző tevékenységeink minőségi megvalósítását, a világnap virtuális környezetben történő méltó megünneplését.

Ilyen fantasztikus csapat a Zug műhely is, akiknek szimpatikus felhívására jelentkezett a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének Ifjúsági Csoportja. Noha akciójuk célkeresztjében nem elsődlegesen civil szervezetek voltak, ennek ellenére mégis felajánlottak számunkra egy különdíjat, vagyis a lehetőséget arra, hogy az öt kiváló grafikus egy-egy mozgó illusztrációt, azaz GIF-et készítsen az Ifjúsági Csoport tevékenységeihez köthető témában.

Az elkészült képeket nemcsak az ifjúsági tagozatunk tudja a digitális térben hasznosítani, de bárki más is kényelmesen hozzáférhet a közösségi médiában a voroskereszt, redcross, ifjusagivoroskereszt, mivkbp és firstaid tagek használatával.
Hála a Zug műhely csapatának, mostantól bárki feldobhatja Insta Storyját egy vöröskeresztes újraélesztő matricával, elhívhatja barátját önkénteskedni Messengeren egy virtuális hívójellel, díszítheti tábori élményeiről szóló beszámolóját egy lobogó vöröskeresztes zászlós házikóval.

Nagy köszönettel tartozunk Biró Eszternek, Czikkely Annának, Kováts Lillának, Szász Ákosnak és Mayer Tamásnak, azaz a Zuglakóknak ezekért a csodálatos GIF-ekért. Hisszük, hogy bár most egymástól távol vagyunk, de így mégis együtt tudjuk megünnepelni ezt a jeles napot.

Boldog Vöröskereszt világnapot mindenkinek, és köszönjük Zug műhely!