home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Mihály napi Búcsú

2021.09.29
A Magyar Vöröskereszt XIII. kerületi Központi Lakóterületi alapszervezete, a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága "Társadalmi Elsősegélynyújtó Alap" pályázatán, "Elsősegélynyújtó tevékenységet népszerűsítő lakossági rendezvény szervezésére" nyert támogatást.

A programot a XIII. kerületi "Mihály napi Búcsú" lakossági rendezvényen sikerült megvalósítani, szeptember 26-án, vasárnap, 10 órától 18 óráig.

A rendezvényen a XIII. kerületi Vöröskereszt Szervezet évek óta részt vesz különféle szűrővizsgálatokkal. Vérnyomásmérést, vércukor- és koleszterinszint méréseket végeztünk, 118 fő vette igénybe a szolgáltatásunkat.

Külön sátrat kaptunk az elsősegélynyújtás népszerűsítő programunk megvalósításához. A helyszínt, technikai eszközöket a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. térítésmentesen biztosította.

A rendezvényen részt vett Balkovics Péter mentőtiszt, a XIII. kerületi Vöröskereszt elnöke, és az ifjúsági Vöröskereszt két önkéntese is.

Színvonalas bemutatóval, elsősegélynyújtási ismereteket rejtő totó kitöltésével vártuk a látogatókat. Nagy volt az érdeklődés 80 fő feletti részvétel volt. A rendezvényen tűzoltóverseny is volt, az ott szereplő vidéki, szomszédos országokból érkező tűzoltók is bekapcsolódtak a programunkba. A sikeres újraélesztés bemutatóknak, és a totó kitöltőknek kisebb ajándékokat osztottunk.

A lakosság érdeklődése, hozzáállása megerősített bennünket abban, hogy milyen fontos az elsősegélynyújtás és az újraélesztés népszerűsítése a lakosság körében.