home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Kultúrsegély 2020

2020.11.17
A Magyar Vöröskereszt Budapest XVI. kerületi Szervezete tavaly „Kultúrsegély” elnevezéssel indított szociális segítőprogramot. Ennek folytatásaként idén, a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került családok gyermekeit igyekeztünk egy kellemes kulturális programon való részvételhez hozzásegíteni.
A Corvin Művelődési Ház - Erzsébetligeti Színház ezúttal is vállalta, hogy a - szigorú járványügyi korlátozások közepette - megszervezett programokhoz is jelentős kedvezménnyel biztosít belépőjegyet a Kultúrsegély kedvezményezettjei számára.

A szokásos adományosztásra érkezők meglepetéssel fogadták, hogy az élelmiszer- és ruhaadományokon túl színházi belépőket is ajánlottunk a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került családok gyermekeinek.

Önkénteseink és munkatársaink összesen 48 jelentkezőt regisztráltak, az Erzsébetligeti Színház valamelyik programjára, akik a belépőjegyet saját forrásból nem tudják megvásárolni. Legtöbben a „Legyél te is régész” játszóház és a Szegedi Kortárs Balett „Diótörő” c. előadása iránt érdeklődtek.

A belépőjegyek közel felére sikerült a Kenedi Alapból pályázati támogatást nyerni. A nagy rendezvények elmaradása miatt lakossági gyűjtésből kevesebb adomány érkezett, ezért a hiányzó összeget a Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete saját forrásaiból egészítette ki.

A megvásárolt kedvezményes jegyeket nagy örömmel kezdtük kiosztani. A jegy átvételét igazoló elismervényen szereplő első aláírásokon még meg sem száradt a tinta, amikor a rádióban elhangzott a miniszterelnök bejelentése a járványügyi szigorításokról, köztük a színházak bezárásáról.

Bíztunk abban, hogy a Színház dolgozóinak emberfeletti erőfeszítései eredményeként sikerül egy kis örömet okozni a nehézségekkel küzdő családok gyermekeinek, és reméltük, hogy sikerül más eszközökkel gátat vetni a járvány terjedésének. Most már csak abban bízunk, hogy a kormányzati intézkedések rövid időn belül javulást eredményeznek, és hamarosan élhetünk a Színház által biztosított lehetőséggel, hogy az elmaradt előadások jegyei későbbi időpontra, vagy másik programra átcserélhetőek.