home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

A kultúrsegély folytatódik

2020.10.19
„Nem csak kenyérrel él az ember…”

A Vöröskereszt XVI. kerületi önkéntesei a rendszeres adományosztások során azt tapasztalták, hogy a nehezebb körülmények között élőknek nem csak élelmiszerre és ruhára van szükségük, de művelődési, kulturális és szórakozási igényeik is vannak. Ezt felismerve 2019-ben Kultúrsegély elnevezéssel új szociális segítőprogramot indítottunk el.

Ennek keretében szervezett gyűjtőakciónkban összegyűlt adományok teljes összegéből az Erzsébetligeti Színház előadásaira 70 db belépő jegyet vásároltunk. A megvásárolt jegyeket ingyenesen osztottuk ki a XVI. kerületben lakó, kisjövedelmű egyedülálló idős emberek és szegénységben élő családok gyermekei részére, akik ezt a saját jövedelmükből nem tudták volna megoldani. A támogatottak nagy része a köszönet mellett azt is kifejezték, hogy idén is szívesen vennének hasonló segítséget.

Idén elsősorban a koronavírus járvánnyal együttjáró gazdasági válság következtében nehéz helyzetbe került családok gyermekeit szeretnénk egy kellemes színházi előadás megtekintéséhez hozzásegíteni. A veszélyhelyzet megszüntetése után újrainduló színházi évadban legalább 50 színházjegyet szeretnénk vásárolni rászoruló gyerekeknek, akik saját erőből nem tudják megvenni.. Az Erzsébetligeti Színház a tavalyi évhez hasonlóan jelentős kedvezményt ad szervezetünknek a jegyek vásárlásához.

A belépő jegyek közel felére már sikerült pályázati támogatást nyerni.
A további összeg előteremtéséhez a kultúrát kedvelő magánemberek. intézmények és vállalkozások támogatását kérjük.

A járványhelyzet miatt a nagy lakossági rendezvények megtartása kétséges, ezért kérjük, hogy támogatásukat BANKI ÁTUTALÁSSAL jutassák el hozzánk a

Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet számlájára
11786001-20157324
közleményben jelezze: KULTÚRSEGÉLY

A gyűjtés eredményeivel és a támogatás felhasználásával kapcsolatos további információkat a Vöröskereszt XVI. Kerület ill. a Kultúrsegély elnevezésű facebook oldalainkon, továbbá az Erzsébetligeti Színház weblapján www.kulturliget.hu, ill. a www.facebook.com/kulturliget oldalán olvashat.