home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

COVID-19 Szakmai Napot szerveztünk a munkatársak közötti tapasztalatcsere jegyében

2020.09.16

2020. szeptember 7-8-án megrendezésre került a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet által meghirdetett „COVID-19 Szakmai Nap”.

A rendezvényen a Magyar Vöröskereszt szociális- és gyermekvédelmi intézményeinek vezetői képviseltették magukat.

A rendezvény egyik fő célja volt a megyéken átívelő tapasztalatcsere, a közös gondolkozás, illetve egyfajta előremutató egyeztetés egy második hullám elindulásával kapcsolatban.


Az előadások keretében a kollégák megismerkedhettek a Magyar Vöröskereszt átfogó járványügyi munkájával, mind a logisztikai, a szociális és az egészségügyi vonalat érintve, illetve a résztvevők betekintést nyerhettek egyes intézmények speciális működésébe.

A szakemberek közösen átbeszélték a tavaszi tapasztalatokat, pontokba szedve a speciális működéseket; mind a gyermekvédelmi, mint pedig a hajléktalan-ellátó intézmények tekintetében.

Számunkra rendkívül fontos az ellátottjaink és munkatársaink biztonsága, mely jelentősen növelhető a jó gyakorlatok megosztásával és alkalmazásával. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy intézményeinkben a járvány első szakaszában nem történt haláleset. Az előttünk álló időszakban is arra törekszünk, hogy ellátottjaink számára a lehető legjobb feltételeket biztosítsuk egészségük megóvása érdekében.

A résztvevők egyöntetű visszajelzése alapján hasznos volt a program megszervezése. Fontos, hogy az intézmények kommunikáljanak egymással, ötleteket és erőt merítve a saját mindennapi munkavégzésükhöz.

Úgy érezzük, hogy a közösen eltöltött pár óra alatt megelevenedett a Vöröskereszt egyik alapelve; az „Egység”, amely utat mutat nekünk abban, hogy habár más-más városban dolgozunk, a cél közös és nem vagyunk egyedül a járvány elleni védekezésben.