home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Akikre büszkék vagyunk

2020.07.13
A Magyar Vöröskereszt Madridi úti Hajléktalan Szállója a COVID-19 járványügyi veszélyhelyzet időszaka alatt néhány nap híján 5 hétig járványügyi zárlat alatt állt. Nagy próbatétel volt ez a szervezetünk vezetőinek, munkatársainak is, de leginkább az intézmény ellátottjai érezték leginkább a bőrükön az új nehezített működést. A segítségre szoruló hajlék nélküli emberek közül sokak besegítettek az intézmény közös használatú helyiségeinek takarításába, fertőtlenítésébe, hiszen a fertőzés megakadályozása mindenki közös érdeke volt.

Péter a tavalyi esztendő óta az átmeneti szállónk lakója. Gépjárművezetőként áll alkalmazásban egy fővárosi köztisztasági vállalatnál. Péter több alkalommal felajánlotta önkéntes munkáját az intézmény felé, melyet a karácsonyi időszakban a Mikulásgyár adományainak pakolásánál és szortírozásánál is igénybe vettünk.

A járványügyi zárlat alatt is kérte, hogy tudjon nekünk segíteni, erre örömmel biztosítottunk számára lehetőséget. Péter az elkövetkező több, mint négy hét minden napján, beleértve a hétvégéket is önkéntesként segítette az intézményünk munkatársainak munkáját és a sorstársainak ellátását. Téve ezt minden alkalommal mosolyogva, és olyan szívből jövő kedvességgel, amely sok esetben új erőt adott mindannyiunk számára. Péter az eltelt időszakban megtartotta az önkéntes tevékenységét és a járványügyi zárlat feloldása óta eltelt időszakban is segíti a munkatársaink tevékenységét a Madridi úti Hajléktalan Szállón.

Köszönjük elkötelezettségét és szorgalmát!