home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Digitális sorban állással a járványhelyzet ellen

2020.06.18
Díjnyertes innovációval indulnak újra a Magyar Vöröskereszt legfőbb szolgáltatásai
A #EuvsVirus elnevezésű páneurópai hackathon kategória-győztese, a Linistry Zrt. három hónapon keresztül digitális sorban állás szolgáltatásával támogatja a Magyar Vöröskereszt két legnagyobb ügyfélforgalmú tevékenységét, a véradásszervezést és az elsősegélynyújtó vizsgák lebonyolítását, ezzel járulva hozzá, hogy a rendezvények a járványhelyzetben is biztonságosak legyenek.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közreműködésével április végén lezárult, nemzetközi online verseny egyik célkitűzése a koronavírus járvány alatt is az üzleti tevékenység folyamatosságát támogató, innovatív megoldások bemutatása volt. Ezt a kategóriát nyerte meg sok száz jelentkezőt maga mögé utasítva a Linistry Zrt. digitális sorban állás szolgáltatásának kibővített alkalmazása. A teljes egészében hazai tulajdonú startup vállalat és a Magyar Vöröskereszt együttműködése olyan újszerű szervezési lehetőségeket tesz hozzáférhetővé Magyarország legnagyobb karitatív szervezete számára, amely a koronavírus járvány miatti egészségügyi veszélyhelyzet idején is garantálni tudja a társadalmi távolságtartásra vonatkozó irányelvek betartását az ország bármely pontján. A kétmillió forint értékű felajánlásnak köszönhetően három hónapon keresztül mobiltelefonon állhatnak majd sorban a véradók a kiválasztott véradásokon, és helyszíni várakozás nélkül tehetnek elsősegélynyújtó vizsgát a jelentkezők.

Június 2-tól szigorú járványügyi intézkedések mellett indult újra a gépjárművezető-jelöltek számára kötelező közúti elsősegélynyújtó vizsgák és a felkészítő tanfolyamok szervezése. A vizsgakövetelmény – személyes kontaktus elkerülését célzó – módosítása mellett a Magyar Vöröskereszt korlátozta a vizsgakabinetekben tartózkodó személyek számát is. A Linistry Zrt. által felajánlott technológia lehetővé teszi, hogy ne személyesen, hanem mobiltelefonjuk segítségével hívják be a vizsgázókat a vizsga helyszínére, elkerülve azt, hogy hosszabb időt töltsenek zárt térben összezárva. A vizsgák közötti biztonsági idősáv is lerövidíthető a támogatás jóvoltából, így az előző hónapokban a járvány miatt kialakult várólisták is megszűnhetnek, illetve kevesebb időt kell majd várniuk a vizsgázóknak arra, hogy kockázatmentesen adhassanak számot elsősegélynyújtó tudásukról.

A hazai vérellátás biztonsága nyáron kiemelt feladat a Magyar Vöröskereszt számára. A csökkenő intenzitású, de továbbra is fokozott óvatosságot igénylő fertőzésveszély miatt még jobban oda kell figyelni arra, hogy minden véradó a lehető legnagyobb védettséget élvezze, ez pedig meg is valósulhat a Linistry Zrt. technológiájának felhasználásával.