home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

GIF-es Vöröskereszt világnap

2020.05.08

Minden évben május 8-án ünnepeljük a Vöröskereszt és Vörösfélhold mozgalom világnapját, vagyis az 1828-ban született Jean Henry Dunant, a mozgalom alapítójának születésének évfordulóját. Ezen a napon együtt ünnepel megannyi vöröskeresztes szerte a világon.

Ebben az évben az ünneplés lehetőségei sajnos igencsak korlátozottak, ezért is jóleső érzés számunkra, hogy vannak emberek és közösségek, akik idejüket és szaktudásukat ajánlják fel azért, hogy jelen helyzetben is megkönnyítsék különböző tevékenységeink minőségi megvalósítását, a világnap virtuális környezetben történő méltó megünneplését.

Ilyen fantasztikus csapat a Zug műhely is, akiknek szimpatikus felhívására jelentkezett a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének Ifjúsági Csoportja. Noha akciójuk célkeresztjében nem elsődlegesen civil szervezetek voltak, ennek ellenére mégis felajánlottak számunkra egy különdíjat, vagyis a lehetőséget arra, hogy az öt kiváló grafikus egy-egy mozgó illusztrációt, azaz GIF-et készítsen az Ifjúsági Csoport tevékenységeihez köthető témában.

Nagy köszönettel tartozunk a Zug műhely grafikusainak: Biró Eszternek, Czikkely Annának, Kováts Lillának, Szász Ákosnak és Mayer Tamásnak, azaz a Zuglakóknak ezekért a csodálatos GIF-ekért!

Cikkünk forrása és az elkészült GIF-ek az alábbi linkre kattitva érhetők el:

http://www.mivkbp.hu/blog/gifes-voroskereszt-vilagnap/