home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Segítse Ön is a Magyar Vöröskereszt koronavírus elleni harcát!

2020.03.06
Egy hónap telt el azóta, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kijelentette, hogy a COVID-19 elnevezésű vírus terjedése nemzetközi jelentőségű közegészségügyi vészhelyzetnek minősíthető. A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége 32 millió svájci frank összegű adománygyűjtésre tett felhívást, az összegyűjtött alapot pedig a megfelelő egészségügyi szolgáltatásokra, a hatékony tájékoztatásra és felkészítésre, valamint az érintett közösségekkel való együttműködésre fordítják majd. Az akcióhoz a Magyar Vöröskereszt is csatlakozott, aki március 30-ig várja az adományokat, amivel döntően a járványra való hazai felkészülést támogatja majd.

A koronavírus néven ismert járvány eddig 53 országban ütötte fel a fejét, február végéig a megerősített esetek száma Kínában meghaladja a 79 150 fertőzöttet, a világban több mint 83 000 ember betegedett meg. A betegség terjedése ellen szigorú higiéniai előírások betartásával védekezhetünk a leghatékonyabban, az ehhez szükséges eszközök beszerzéséhez, a megfelelő ellátás biztosításához, valamint a hiteles kommunikáció megvalósításához kezdett adománygyűjtésbe a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége (IFRC). A cél 32 millió svájci frank összegű adomány összegyűjtése, amelyet a halálesetek, megbetegedések, illetve a járvány szociális hatásainak csökkentésére használnak majd fel, szerte a világon.

A Magyar Vöröskereszt is csatlakozik a gyűjtéshez, mint hazánk legnagyobb, országos hálózattal rendelkező karitatív szervezete. A hazai adománygyűjtés célösszege 5 millió forint, amelyet döntően az itthoni felkészülésre fordítunk, egy kisebb részével pedig a Nemzetközi Vöröskereszt munkáját segítjük majd.

Az adományokat ide kattintva lehet felajánlani!

A Magyar Vöröskeresztnél a felkészülésben és a megelőzésben hiszünk!

Szervezetünk éppen ezért az adományokból befolyt összeget lakossági tájékoztatásra és információs kiadványokra, továbbá egészségügyi eszközök, védőmaszkok és védőruhák, lakosságot segítő védőfelszerelések, valamint fertőtlenítőszerek beszerzésére fordítja.

Mindezek mellett szeretnénk felhívni a figyelmet arra is, hogy egy ilyen helyzetben komoly szükség van arra, hogy együttműködő magatartást és szolidaritást tanúsítsunk embertársaink és az érintett közösségek iránt. A járvány alakulása szempontjából létfontosságú a megfelelő forrásból való tájékozódás is, hiszen a megbízhatatlan helyről származó félinformációk megtévesztők lehetnek. Ennek megfelelően fejlemények honlapunkon egy folyamatosan frissülő híranyagban is követhetőek, a cikk végén pedig nyomtatható formában is letölthetők az óvintézkedések.

Facebook oldalunkon pedig mindenki számára elérhetőek, és megoszthatóak a WHO által közreadott megelőző óvintézkedések kivonatai.