home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Versenyfelhívások 2020

2020.01.27
Elsősegélynyújtó Verseny

A Magyar Vöröskereszt 1971 óta szervezi meg felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyét, melynek célja az elsősegélynyújtó ismeretek fejlesztése, gyakorlása a fiatalok körében. A verseny három kategóriában zajlik (gyermek, ifjúsági, felnőtt) a területi döntő nyertesei jutnak be a megyei döntőbe és az ott jól szereplők vehetnek részt az országos döntőn.

A verseny célja:
  • Az elsősegélynyújtás népszerűsítése és hatásos oktatása
  • Az emberi segítőkészség és a humanitárius eszmék terjesztése
  • A vöröskeresztes elsősegélynyújtók elméleti tudásának és gyakorlati ismereteinek fejlesztése

Kik nevezhetnek?

A versenyt 5 fős iskolai vagy közösségi csapatok részére hirdetjük, három kategóriában.

Gyermek kategória
Köznevelési intézményben 5-8. évfolyamon tanulói jogviszonnyal rendelkezők

Ifjúsági kategória
Köznevelési intézményben 9-13. évfolyamon tanulói jogviszonnyal rendelkezők

Felnőtt kategória
Olyan 18 év feletti személyek, akik:
  • nem hivatásos mentésügyi dolgozók,
  • nem rendelkeznek egészségügyi szakképesítéssel,
  • nem hivatásszerűen egészségügyi dolgozó,
  • nem rendelkeznek hallgatói jogviszonnyal egészségügyi típusú felsőoktatásban.

A verseny 3 fordulóból áll: területi forduló, megyei forduló, országos döntő. Kategóriánként az első helyezett csapatok jutnak tovább a következő fordulóba.

A VERSENY SZAKMAI ANYAGA VALAMENNYI KATEGÓRIÁBAN:
Hornyák István: Elsősegélynyújtás mindenkinek
(Magyar Vöröskereszt 2013., vagy Magyar Vöröskereszt 2015.)

A versenyek időpontja, a jelentkezési határidő és a jelentkezési felület a következő linken érhető el: http://www.mivkbp.hu/versenyek/

Pedagógus Elsősegélynyújtó Verseny

A Pedagógus Elsősegélynyújtó Verseny egy fővárosi kezdeményezés, a Budapesten felmerült igények vezettek a szervezéséhez, így nincs országos döntője. Fontosnak tartjuk, hogy az oktatási intézmények dolgozói minél szélesebb körben legyenek tisztában a baleseti szituáció utáni protokollok alkalmazásában, rendelkezzenek a szükséges kompetenciákkal, hogy laikus szinten minél professzionálisabban elláthassák a sérülteket a szakellátás megérkezéséig.

A versenyző csapatok taglétszáma 3 + 1 fő.

A csapat tagja bárki lehet, aki az oktatási intézménnyel munkaviszonyban áll (igazgató, pedagógus, recepciós, könyvelő, könyvtáros, kertész stb.), illetve csapattag lehet az iskola védőnője is (maximum 1 fő).

A verseny csak pedagógus csapat kategóriában kerül megrendezésre.

A nevezéshez ugyanazon űrlap újbóli kitöltése szükséges, mint az Országos Elsősegélynyújtó Verseny Területi Fordulóihoz.

A verseny időpontja, a jelentkezési határidő és a jelentkezési felület elérhető az alábbi linkre kattintva: http://www.mivkbp.hu/versenyek/

Csecsemő- és Kisdedgondozó Verseny

Mozgalmunk kiemelt figyelmet fordít az egészségfejlesztésre, így a tudatos családtervezésre, és a családi életre való nevelésre is. Ezt szeretnénk elérni ezzel a versenyünkkel, hogy a fiatalok minél több ismeretet szerezzenek a témakörben, és felkészülten nézzenek a családalapítás elé, illetve segítsék barátaikat, ismerőseiket hasonló helyzetben. A versenyt felmenőrendszerben szervezzük, először fővárosi, végül országos szinten történik a megmérettetés.

A verseny két kategóriában kerül megrendezésre, a versenyző csapatok taglétszáma 3 + 1 fő.
  • Általános iskolai (gyermek) kategória: A mindenkori iskolarendszernek megfelelő általános iskolai korosztály 4-8. évfolyamig
  • Középiskolai (ifjúsági) kategória: A mindenkori iskolarendszernek megfelelő középiskolai korosztály 9-13 évfolyamig (max. 20 éves korig)

A versenyek időpontja, a jelentkezési határidő és a jelentkezési felület a következő linken érhető el: http://www.mivkbp.hu/versenyek/

Technikai kérdéseikkel, illetve ha bármilyen segítségre van szükségük felkészüléshez, bátran keressék területileg illetékes ifjúsági szervezőinket, készséggel állunk rendelkezésükre.

Aktuális elérhetőségeinket megtalálják az alábbi honlapon: http://www.mivkbp.hu/