home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Új autók segítik utcai gondozó szolgálatunk munkáját

2019.11.19

Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet fenntartásában működő 7 utcai gondozó szolgálat a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által kiírt pályázaton új autókat nyert.
A járművek - 5 db Dacia Sandero, és 2 db Dacia Logan típusú gépjárművek - 2019 novemberében megérkeztek és üzembe helyezésre kerültek.

A pályázatnak köszönhetően a korábbi elöregedett gépjárműpark teljes egészében lecserélésre került. Az új autókkal az utcai gondozó szolgálatok munkatársai végzik mindennapos feladataikat a X., XIII., XIX.,XVI., XVII. és a XXI. kerületben.

A korábbi gépjárműveket sokszor kellett szervízelni, üzemeltetésük a gyártási évük miatt már nem volt rentábilis. A kollégák által ellátott területeken jellemzően az utak nagyon rossz állapotban vannak, egymástól nagy távolságra, sok esetben nehezen megközelíthető terepen, erdős, lápos, elhagyatott részeken, melyhez a régi gépkocsik konstrukciója már nem volt megfelelő.

Az újonnan beszerzett autókkal a szociális munkások bármilyen időjárási körülmények között gyorsan és zökkenőmentesen tudnak eljutni az ellátottakhoz, mely különösen a téli krízis időszakában kiemelt jelentőségű.

Az autó kiválasztásánál fontos szempont volt a nagyobb csomagtér, a városi és kültéri használat (erdős terület), valamint, hogy szükség esetén mozgásában korlátozott embert is tudjunk szállítani. Előnye továbbá az is, hogy a nagy csomagtere miatt a hátsó részben a teás és/vagy ételes badellák beférnek, valamint a kialakítása miatt a nehezített terepen is jobban teljesít. A hátsó ülések előre hajthatóak, állíthatók, így nagyobb méretű eszközök, valamint kerekesszék szállítására is alkalmas.