home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Sikeres volt az idei MikulásGyár

Fotó: Ferkó Zoltán
A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet idén tizennegyedik alkalommal vett részt a Mikulásgyár adománygyűjtő akció lebonyolításában. Szervezetünk önkéntesei és munkatársai 2018. november 30. és december 21. között két helyszínen várták az lakossági adományokat, céges felajánlásokat.

Budapesten a 22 gyűjtési nap alatt összesen 117.873 kg súlyú adomány érkezett, melynek több, mint harmada, 44.879 kg tartós élelmiszer volt. A rendezvény operatív, helyszíni megvalósításában 1026 önkéntes teljesített szolgálatot 5602 órában és 159 munkatárs 1224 órában.

Az adományok a gyűjtőhelyszínekről a Magyar Posta Logisztika segítségével közvetlenül a kerületi, területi szervezetekhez kerültek, ahol munkatársaink és önkénteseink összeállították a segélycsomagokat és decemberben - az ünnepek előtti időszakban folyamatosan - az igényekhez alkalmazkodva juttatták el a rászorulókhoz, együttműködve a kerületi illetékes hivatalokkal, önkormányzatokkal.

Ezúton szeretnénk megköszönni önkénteseink áldozatos, kitartó munkáját! Ezúton köszönjük minden adományozónk, céges partnerünk felajánlását, hogy EGYÜTT TEHETTÜK BOLDOGABBÁ a rászorulók karácsonyát!

Szeretnénk megköszönni minden partnerünknek is, aki az adománygyűjtés előkészítésében és lebonyolításában segítségünkre volt!