home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Füstérzékelőkkel segítjük a nehéz körülmények között élőket

Szervezetünk is részt vesz a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság "Ne gyújtsa, gyűjtse"! kampányban, melynek során olyan nehéz körülmények között élők számára biztosítunk füstérzékelő készüléket, akik valamilyen oknál fogva magasabb veszélyeztetettséggel bírnak egy-egy lakás tűz esetén.

A főváros területén összesen 48 háztartásnak, a mai napon két IX. kerületi lakosnak biztosítottunk a készülékekből. Munkatársaink és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a készüléket az érintettek lakásában üzembe helyezték, és tájékoztatták a lakókat a teendőkről.

"A fővárosban évente 1000-1200 lakástűz keletkezik, legtöbbször figyelmetlenségből és valamilyen nyílt lánggal összefüggő tevékenység következtében. Ilyen a fűtés és a sütés-főzés, ugyanakkor még mindig gyakoriak az elektromos eredetű tüzek is. Egy lakástűz esetén csak percek állnak a lakók rendelkezésére, hogy biztonsággal elhagyják otthonukat. A tűz kezdeti szakaszában általában először füst képződik, ezt észlelve a füstérzékelők átlagosan egy percen belül jeleznek, így adva nagyobb esélyt a menekülésre, esetleg a tűz kezdeti szakaszának eloltására." (forrás: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság)