home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Elsősegélnyújtó képzés XVII. kerületi lakosoknak

2018.01.04
„ELSŐSEGÉLYNYÚJTÓ CSALÁDOK és LAKÁSOK”
A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete a Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázat keretében nyert forrást arra, hogy laikusoknak térítésmentesen valósíthasson meg elsősegélynyújtó képzést, ezáltal is segítve a társadalmi elsősegélynyújtás népszerűsítését. Szervezetünk – saját korábbi kezdeményezését felelevenítve – 2018-ban megkezdi az elsősegélynyújtó családok budapesti hálózatának kialakítását.

A cél az, hogy a társasházakban/lakókörnyezetben közvetlenül elérhetőek legyenek olyan személyek, akik egy esetleges baleset esetén konkrét és állandó helyszínen, gyakorlatilag a teljes napszak során képesek ideiglenes ellátást nyújtani a sérülteknek – a mentők vagy az egyéb orvosi segítség megérkezéséig.

Az elsősegélynyújtó képzés legfontosabb témakörei: elsősegélynyújtás általános szabályai; eszméletlenség; újraélesztés; vérzések; hőártalmak; ízületi- és csontsérülések; betegmozgatás; mérgezések; leggyakoribb belgyógyászati kórképek; az ágazat jellegéből adódó egészségkárosodások elsősegélye; előzetesen egyeztetett speciális sérülések elsősegélye. A képzésen résztvevők elméleti és gyakorlati felkészítést kapnak.

Kik jelentkezhetnek: A képzésre bárki jelentkezhet, aki XVII. kerületi lakcímmel rendelkezik; kifejezetten várjuk családok, lakóközösségek jelentkezését.

Jelentkezési határidő: Az aktuális képzést megelőző szerda éjfélig (alábbi jelentkezési lap kitöltésével és a elsosegelynyujtocsaladok@voroskeresztbp.hu e-mail címre való visszaküldésével.) (2018. január 10., az első képzési alkalom vonatkozásában)

A képzések tervezett helyszíne:
Vigyázó Sándor Művelődési Ház (1173. Budapest, Pesti út 113.)

A képzések tervezett dátumai, időpontjai:
1. képzés: 2018. január 12-én (péntek) 16 órától 20 óráig és 2018. január 13-án (szombat) 9 órától 13 óráig
2. képzés: 2018. január 26-án (péntek) 16 órától 20 óráig és 2018. január 27-én (szombat) 9 órától 13 óráig
3. képzés: 2018. február 2-án (péntek) 16 órától 20 óráig és 2018. február 3-án (szombat) 9 órától 13 óráig
(A képzések (2x4) 8 órásak és egymást követő napon zajlanak)

Tekintve, hogy a képzésekre jelentkezők létszáma maximalizálva van, ezért a képzési alkalmak a jelentkezők sorrendjében telítődnek!

További kérések, kérdések kapcsán keresse bátran szervező kollégáinkat az elsosegelynyujtocsaladok@voroskeresztbp.hu e-mail címen.

Jelentkezési_lap_XVII kerület elsősegély.doc [38 912 bytes]
Word dokumentum