home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Véget ért a MikulásGyár

2017.12.23

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet idén tizenharmadik alkalommal vett részt a Mikulásgyár adománygyűjtő akció lebonyolításában. Szervezetünk önkéntesei és munkatársai 2017. december 1. és december 22. között két helyszínen várták az lakossági adományokat, céges felajánlásokat. A Lurdy Házban kialakított gyűjtőponton minden nap 10 órától 19 óráig, míg az ’56-osok terén felállított, látványos sátorban 9 órától 21 óráig.

Budapesten a 22 gyűjtési nap alatt összesen 18.810 doboznyi, 145.254 kg súlyú adomány érkezett, melynek közel harmada, 48116 kg tartós élelmiszer volt. A rendezvény operatív, helyszíni megvalósításában 1109 önkéntes teljesített szolgálatot 6060 órában és 143 munkatárs 965 órában.

Az adományok a gyűjtőhelyszínekről a Magyar Posta Logisztika segítségével közvetlenül a kerületi, területi szervezetekhez kerültek, ahol munkatársaink és önkénteseink összeállították a segélycsomagokat és decemberben - az ünnepek előtti időszakban folyamatosan - az igényekhez alkalmazkodva juttatták el a rászorulókhoz, együttműködve a kerületi illetékes hivatalokkal, önkormányzatokkal.

Ezúton szeretnénk megköszönni minden partnerünknek, aki az adománygyűjtés előkészítésében és lebonyolításában segítségünkre volt!

KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET kívánunk minden támogatónk, önkéntesünk és munkatársunk számára, egyúttal köszönjük segítségüket és áldozatos munkájukat!

(Fotó: Mártai Flóra)