home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Képzett elsősegélynyújtók a zuglói bölcsődékben

2017.08.30
A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete a Budapest Főváros XIV. kerület Zuglói Önkormányzattal kötött megállapodás alapján, az idei nyáron csaknem 200 fő bölcsődei dolgozó számára valósított meg munkahelyi elsősegélynyújtó képzést. A képzéssorozat szeptemberben az önkormányzati dolgozók számára megvalósított oktatásokkal folytatódik.

A munkahelyi elsősegélynyújtó képzések legfontosabb célja, hogy a résztvevők képesek legyenek alkalmazni az elsősegélynyújtás általános szabályait, megismerkedjenek az ágazat jellegéből adódó egészségkárosodások elhárításával, de specifikál is, így a bölcsődei dolgozók a gyermekkori elsősegélynyújtás mélységeibe is bepillanthattak.

A Zuglói Egyesített Bölcsődék vezetője Kissné Kalló Györgyi, a képzések kapcsán jelezte:

„Két nap után beszélgettem a kolléganőimmel a tanfolyamról, a visszajelzések alapján az ő nevükben is nyilatkozom. Számunkra nagyon hasznos volt a képzés, sok új információt kaptunk, felelevenedtek a rég tanultak, melyben sok volt a változás. Különösen hasznos volt a tanfolyam azoknak a dolgozóknak, akiknek nem volt előtte semmilyen előismeretük az elsősegélynyújtásról. Nagyon jó volt, hogy nem csak egy féle ambubabán gyakorolhattunk és megismerkedhettünk a defibrillátor működésével és használatával. Az oktatók szakmailag felkészültek voltak, időben és pontosan érkeztek. Előadásaik érdekesek, lényegre törőek, figyelem felkeltőek voltak, az életből vett hasznos apró történetekkel kiegészítve. Mivel a mellettem levő előadóteremben folynak az előadások, naponta tapasztalom, hogy derűsen, vidáman megy az idő, lelkesen gyakorolják a lányok a kötözéseket, az újraélesztést”.


Az elsősegélynyújtó tudás megszerzése, bővítése az így szerzett ismeretek, gyakorlati fogások folyamatos frissítése sok esetben életmentő lehet, ezért is örültünk az önkormányzat példaértékű kezdeményezésének.

Képzéseink kapcsán érdeklődni lehet a kepzes@voroskeresztbp.hu e-mail címen, a 06/1-374-0444-es és a 06/1-373-0730 telefonszámon.

Személyesen a 1051 Budapest, Arany János u. 31 szám alatt, a III. emeleten az 56-os irodában, H-CS: 11:00-16:00-ig.