home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

A nógrádi pihenőházban készültek a fővárosi csapatok az Országos Elsősegélynyújtó Versenyre

2017.08.25
Május 19-én, pénteken a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete megszervezte éves Budapesti Elsősegélynyújtó Versenyét, melynek célja az volt, hogy kiderüljön, hogy kik a főváros legjobb elsősegélynyújtói, és kik képviselhetik Budapestet a szeptemberben megrendezésre kerülő felmenő rendszerű 46. Országos Elsősegélynyújtó Versenyen.

A nyertes csapatok nyereményként lehetőséget kaptak egy háromnapos hosszú hétvége eltöltésére a Budapesti Szervezet nógrádi pihenőházában.

Ezen pár nap célja az volt, hogy a közös kikapcsolódás mellett a csapatok a lehető legjobban felkészüljenek a szeptemberi megmérettetésre. Szerencsére sikerült elérni, hogy egyszerre a gyermek és az ifjúsági kategória nyertesei is lent legyenek. Így a Budapest XXII. Kerületi Bartók Béla Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és a Kempelen Farkas Gimnázium csapatának volt lehetősége összeismerkedni.

A csapatokhoz ifjúsági önkénteseink is csatlakoztak, akik egyrészt csapatépítő játékokkal segítették az ismerkedést, de leginkább imitátori mivoltukban voltak jelen. Igyekeztek a csapatok számára olyan szituációkat eljátszani, amilyenekre számíthatnak az országos döntőn. Külön nagy hangsúlyt fektettek a fiatalok meglévő tudásának megfelelő gyakorlati alkalmazására, a gördülékeny, zökkenőmentes csapatmunka kifejlesztésére, valamint arra, hogy egy nagy tömeges szituációban a két csapat közösen is jól tudjon dolgozni. A szituációk végén az önkéntesek közösen elemezték a látottakat a felkészítőkkel, így az elsősegélynyújtók könnyen tudtak okulni az esetleges hibákból. A kezdeti bizonytalanságok ellenére a program végére tökéletes ellátásokat láthattunk a versenyzőktől.

Mind a csapatok mind pedig az önkéntesek nagyon jól érezték magukat ez alatt a pár nap alatt. Hisszük, hogy ez a kis gyakorlás a fiatalok maximális előnyére vált, és méltó módon fogják képviselni a fővárost a Kaposvárott megrendezésre kerülő 46. Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjében.