home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Ismételten életre keltettük a Sziklakórház Atombunker Múzeumot

2017.07.05
A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete a korábbi évekhez hasonlóan idén is kapott felkérést a Sziklakórház Atombunker Múzeumtól a Múzeumok Éjszakája elnevezésű nagyszabású programon való részvételre.

2017. június 24-én, szombaton egész nap találkozhattak önkénteseinkkel a Sziklakórházba látogatók. Délelőtt tíz órától képzett imitátorainkkal és elsősegélynyújtóinkkal alakítottunk ki helyszíneket, ahol az 1900-as évek háborús korszakainak megfelelő jeleneteket játszottunk el. Korhű ruhákban és felszereléssel, élethű sérülésekkel vezettük be az embereket abba, hogy hogyan is történhetett az akkoriban a katonák, civilek elsődleges ellátása a harctéren vagy akár a Sziklakórház falain belül.

A jelenetek között szerepelt amputált ujj, alkartörés ellátása, valamint egy hordágyon lévő, eszméleténél alig lévő fejsérült, fiatal katona szenvedéseibe is betekintést nyerhettek a látogatók.

Az éjjel folyamán önkénteseink tovább segítették az idei évben a Magyar Vöröskereszttől Vöröskeresztes Tevékenységért Dicsérő Oklevél megnevezésű kitüntetésben részesült Sziklakórház Atombunker Múzeum munkáját azzal, hogy az éjszaka érkező látogatók pontosan tájékozódhassanak, illetve kikerüljenek a múzeum területéről.

Önkénteseink számára minden évben egy különleges élményt nyújt a lehetőség, hogy részt vehetünk a Múzeumok Éjszakáján a Sziklakórház Atombunker Múzeumban erősítve ezzel az amúgy is kiváló együttműködést.