home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Nyári Kortársképző Fesztivál 2017

2017.06.16


2017. augusztus 1-6.

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete idén ismét meghirdeti nyári kortársképző fesztiválját ez alkalommal a Velencei tó partján egy 5 éjszakás képzéssel és egy lassan hagyományossá váló ifjúsági találkozóval a Teleki Pál Cserkészparkban.

A Kortársképző tábor során képzünk elsősegélynyújtó előadókat, HIV/AIDS prevenciós előadókat, arcfestőket és animátorokat is, így biztosak vagyunk abban, hogy minden érdeklődő fiatal megtalálja a számára legvonzóbb képzéstípust.

A program költségei 15 000 Ft/fő (6 nap/5 éjszaka, a Velencei-tó partján, teljes ellátással), amiben benne van minden, ami 6 napnyi vöröskeresztes táborozáshoz szükséges. (Kivéve az utazási költséget, azt minden jelentkező egyénileg kell, hogy megoldja.:()

▬▬▬▬▬JELENTKEZÉS▬▬▬▬▬

Az alábbi google űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni a táborba:

https://goo.gl/forms/2ow4vs1YU5JORvrT2

Minden képzési csoport maximális létszáma 15 fő, tehát VERSENYJELENTKEZÉS van.
Kitöltés után hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot a befizetéssel, illetve a további teendőkkel kapcsolatban.

Korhatár: Betöltött 14. életév

Jelentkezési határidő: 2017. június 11.

Bővebb információ:
Tóth Tibor – ifjúsági referens (70/933-86-51, toth.tibor@voroskeresztbp.hu)

Képzünk:

»» Elsősegélynyújtó Előadókat (kezdőtől a haladóig)
A képzés folyamán elsajátíthatod az alapfokú elsősegélynyújtás minden formáját és fajtáját: a sebkötözéstől a különböző fektetési formákon át egészen az extrém sérülések kezeléséig. Természetesen az újraélesztés megtanulása sem maradhat ki. A képzés része továbbá egy előadói tréning is, hogy akkor se légy zavarban, ha esetleg majd Te mesélnél másoknak az elsősegélynyújtás fontosságáról.

»» HIV/AIDS prevenciós Előadókat
Itt megismerheted a HIV/AIDS prevenció témakörének legaktuálisabb tudományos és szociális fejleményeit, valamint egy olyan ismeret-halom birtokába kerülsz a téma történelméről, politikai és vallási vonatkozásairól, pedagógiai, jogi és orvosi elfogadottságáról, amelyből szemezgetve Kortárs Előadóként átfogó képet adhatsz a későbbi hallgatóságodnak, de akár csak haverjaidat is elhalmozhatod hasznos tényekkel, hogyha úgy éreznéd, rájuk fér.

»» Arcfestőket
Az Arcfestő képzést ajánljuk mindenkinek, aki szeret kisebbekkel foglalkozni és nem idegenkedik az ecsettől. Itt elsajátíthatsz minden fontosabb technikai és egy-két alapvető pszichológiai/pedagógiai ismeretet, így tábor végére nem csak remek mintákat tudsz majd festeni bárki arcára, vagy szabad testfelületére, (fontos, a kézügyesség fejleszthető, nem kell rajzzseninek lenni, hogy gyere :) ) hanem az arcfestés teljes folyamatát pozitív élményként tudod átadni a majdani kifestett kisgyereknek. Vagy örök gyereknek.

»» Animátorokat
Itt bizony játszani fogunk: rövid játékot, hosszú játékot, körben ülős játékot, ugrándozós játékot, éneklős játékot, némán csapkodós játékot. A képzés végére nem csupán megismersz és tapasztalatot gyűjthetsz rengeteg csoportos játékkal kapcsolatban, hanem átbeszéljük a játékok mögött csendben meghúzódó fontos pedagógiai csoportfejlesztési célokat is. A Vöröskeresztes Animátor a képzés végére ismeri a folyamatokat, hogy hogyan lesz néhány emberből egy összetartó csapat, és képes ezt az alakulást aktívan megtámogatni sokszínű játékokkal kimeríthetetlen eszköztárából.

RÉT 2017

2017. július 7-9.

Idén nyáron nem csak képző tábor lesz itt középen, hanem kempingezni hívunk minden vöröskeresztes önkéntest, aki szereti a bográcsban készült ételeket, no meg a jó társaságot.

Három nap szállással, teljes ellátással (jó étel lesz és sok;)), útiköltség nélkül (ez sajnos ismét minden résztevőnek önállóan kell megoldani :-( ) 6000 Ft,-

SŐT (bár ezt még nem ígérjük) szupermenő limitált kiadású vöröskeresztes cucc is jár majd a kempingezőknek.

Fontos, hogy a jelentkezési űrlapon feltüntesd, hogy tudsz-e sátrat hozni. Hogy szükség lesz-e rá, arról a jelentkezési határidő zárulta után fogunk egy visszajelzést adni, annak függvényében, hogy betöltjük a rendelkezésre álló ágyakat, vagy sem.

▬▬▬▬▬JELENTKEZÉS▬▬▬▬▬

Az alábbi google űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni a táborba:

https://goo.gl/forms/VyI7AWLLXV25nsz82

Jöhet ide kerek önkéntes, szögletes önkéntes, töltött önkéntes, mártott önkéntes, mazsolás önkéntes, közeli önkéntes, távoli önkéntes, régi önkéntes, új önkéntes: a móka és a kacagás garantált. Kockáztassunk, tévedjünk és legyünk maszatosak! Közben pedig kempingezzünk egy jót;)

Helyszínnek a tavaly már tesztelt Teleki Pál Csekészparkot választottuk. Itt 36 főnek ágy is jut, a szobák padlóin polifoamon hálózsákkal további néhány ember még elfér, de a mező végtelen, tehát sátrazó helyünk több van, mint sok! Ha van sajátod vagy tudsz kölcsön kérni, jelezd majd a jelentkezési lapon. Elvégre az igazi Camp sátorban történik!

A Programról az első napon (pénteken) mi gondoskodunk. Lesz pár szuperizgalmas műhelyfoglalkozás, ahol bepillantást nyerhetsz más civil szervezetek munkáiba, akik esetleg a Vöröskereszthez hasonló tevékenységeket is végeznek, csak kicsit másképp. Ha tanulunk egymástól, mi is jobbak leszünk, ha pedig kedvet kaptok náluk is besegíteni, az csak még jobb!

A második nap (szombat) programja a közép-magyarországi ifjúság elnökségének vállán nyugszik. Csupa meglepetést, vöröskeresztes tábori nosztalgiát és rengeteg nevetést ígérnek. Ha pedig csak henyélnétek a napon, azt is lehet.

Minden este sztárvendége a *TÁBORTŰZ*, viszünk zenét (értsd hangszóró), rengeteg társast. Ha labdára vágysz annak is van bőven hely, de azt a biztonság kedvéért hozz magaddal.