home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Sikerrel zajlottak le véradás témájú tájékoztató előadásaink

2017.05.25
A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi XVI. kerületi Szervezetének Mátyásföldi Alapszervezete 2017. május 16. és 17. valósította meg a Véradást Támogató pályázat keretében előadásait, „Minden, amit a véradásról tudni kell” címmel.

Az előadások nyilvánosak voltak, ahol a kerületi lakosok, alapszervezeti tagok, önkéntesek és ifjúsági önkéntesek vettek részt. A megvalósítás helyszíne a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi XVI. kerületi szervezetének közösségi terme volt.

Pályázatunk fő célja volt, hogy mindenki számára érthető és használható elméleti és gyakorlati ismeretanyagot szerezhessen a véradásról. Így a megvalósítás során kiemelten fontos szerepet kapott az a szempont, hogy minden résztvevő számára olyan hasznos tudnivalók kerüljenek átbeszélésre, ahol a már vért adó és leendő új véradók, illetve aki nem adhat, vagy már nem adhat vért, az is olyan információkat tudjon meg, amely által, ha nem is donorként, de a véradás fontosságát segítő önkéntesként, aktív részt vevőjévé tudjon válni a véradásoknak.