home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Baleset-szimulációs képzés aktív korú önkéntesek számára

2017.05.05
A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete egyedülálló módon baleset-szimulációs képzést tartott aktív korú jelentkezők számára április utolsó hétvégéjén, melynek a Vöröskereszt III. kerületi kirendeltsége adott otthont.

Szervezetünk ifjúsági csoportjának az egyik legmeghatározóbb tagjai a baleset-szimulációs imitátorok, akik élethű sminkekkel és némi színjátékkal életre tudnak kelteni bármilyen balesetet, akut belgyógyászati problémákat, rosszulléteket. Ez mindig is nagy segítséget jelentett az ifjú elsősegélynyújtók képzésében, de tevékenységünkkel nagyszabású gyakorlatokon is segítjük a különféle szervek munkáját.

Azonban az életben nem csak a fiatalabb korosztály van kitéve veszélynek. Sőt, vannak olyan problémák, amik kifejezetten az idősebbeket érintik.

Törekedvén arra, hogy a lehető legéletszerűbb helyzeteket tudjuk előteremteni versenyek, bemutatók alkalmával baleset-szimulációs képzést hirdettünk kifejezetten az aktív korú önkéntesek, érdeklődők számára.

A kétnapos képzésre négy fő jelentkezett. A hétvégén céltudatosan készültünk az általános sebkészítés mellett a korosztályt érintő jellegzetes tünetek eljátszására.

A résztvevők oktatásában Mézes Tünde, ifjúsági önkéntes, a Közép-magyarországi Régió vezetője és Marczal Dorottya, ifjúsági szervező vettek részt.

Őszintén reméljük, hogy ez az úttörő kezdeményezés hagyománnyá válik, és egyre több lelkes felnőttel fog gyarapodni a budapesti imitátorok sora!