home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Lezajlott a Budapesti Csecsemőgondozási Verseny

2017.05.05
A Magyar Vöröskereszt idén is meghirdette a felmenő rendszerű Országos Csecsemőgondozási Versenyt. A célból, hogy kiderüljön, ki a legméltóbb képviselni Budapestet az országos döntőn, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezte megrendezte a területi fordulókat, majd az ott továbbjutott csapatok összemérhették tudásukat a budapesti döntőn.

Három fős csapatok jelentkezését vártuk, két kategóriában rendeztük meg a versenyt: általános- és középiskolai korcsoportban mérhették össze tudásukat a fiatalok.

Budapesten kettő területi forduló került megrendezésre. A versenyeken négy gyakorlati feladatot, egy tesztet és egy a Vöröskereszt adataival, történetével kapcsolatos tesztet kellett megoldaniuk a csapatoknak.

Az észak-budapesti csapatok versenye március 10-én zajlott, a BVHSZC Kanizsay Dorottya Szakképző Iskola adta a helyszínt. A versenyről kategóriánként három csapat jutott tovább a budapesti fordulóba.

A továbbjutott csapatok:

  • Általános iskolai kategória: Észak-Budapesti Tankerületi Központ Fodros Általános Iskola, Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Németh László Gimnázium (általános iskolai csapata)
  • Középiskolai kategória: BVHSZC Kanizsay Dorottya Szakképző Iskolája, Budapest VI. Kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium, Németh László Gimnázium

A dél-budapesti csapatok március 13-án mérhették össze tudásukat a BVHSZC Semmelweis Ignác Humán Szakképző Iskolájában. Szintén három-három csapat vívta ki magának a budapesti versenyen való részvételt.

A továbbjutott csapatok:

  • Általános iskolai kategória: Budapest XVI. Kerületi Batthyány Ilona Általános Iskola, Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium, Kőbányai Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
  • Középiskolai kategória: Kispesti Deák Ferenc Gimnázium, META-Don Bosco Szakgimnázium, BVHSZC Semmelweis Ignác Szakképző Iskolája

Budapesti Csecsemőgondozási Verseny

A területi fordulókról továbbjutott csapatok a budapesti döntőn mérhették össze tudásukat, innen már csak kategóriánként egy csapat juthatott tovább az országos döntőbe.

A verseny április 10-én került megrendezésre a BVHSZC Semmelweis Ignác Szakképző Iskolában. Itt is négy gyakorlati és egy teszt feladattal kellett szembenézniük a diákoknak.
A magas színvonalú feladatmegoldás eredményei a következők lettek:

Általános iskolai kategória:
1. Észak-Budapesti Tankerületi Központ Fodros Általános Iskola
2. Németh László Gimnázium (általános iskolai csapat)
3. Molnár Ferenc Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
4. Budapest XVI. Kerületi Batthyány Ilona Általános Iskola
5. Budapest XVII. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium
6. Kőbányai Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Középiskolai kategória:

1. BVHSZC Semmelweis Ignác Szakképző Iskolája
2. Budapest VI. kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium
3. BVHSZC Kanizsay Dorottya Szakképző Iskolája
4. META - Don Bosco Szakgimnázium
5. Németh László Gimnázium
6. Kispesti Deák Ferenc Gimnázium

Ezen eredmények alapján Budapestet általános iskolai kategóriában az Észak-Budapest Tankerületi Központ Fodros Általános Iskola, míg középiskolai kategóriában a BVHSZC Semmelweis Ignác Szakképző Iskola csapata képviseli május végén Piliscsabán megrendezésre kerülő országos döntőben.

Mindenkinek tiszta szívből gratulálunk!

A versenyeket nem rendezhettük volna meg a két helyszínt adó iskola, a BVHSZC Kanizsay Dorottya Szakképző Iskolája, illetve a BVHSZC Semmelweis Ignác Szakképző Iskolája nélkül.

Továbbá, az idei területi fordulókon az első helyezetteknek plusz ajándékokat adhattunk át, melyeket a MindCrime szabadulószoba és a Flashkart Gokartpálya biztosítottak.

Ezúton is megköszönjük a szervező iskolák és a szponzorok segítségét!