home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Kreatív mestereket képeztünk

2017.03.28

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének ifjúsági önkéntesei a március 25-26-ai hétvégén Kreatív mester képzésen vehettek részt, melyet a Budapesti Ifjúsági Tanács tagjai szerveztek, és tartottak.

A jó idő közeledtével egyre érkeznek szervezetünk felé a szabadtéri rendezvényekre való felkérések, ahol többek között gyermekfoglalkoztatással is megjelenünk. Célunk a képzéssel az volt, hogy a megjelent önkéntesek magabiztosan tudjanak bánni a gyermekekkel, és változatos technikákat sajátíthassanak el tőlük a kicsik és nagyok egyaránt.

A hétvégének a XVI. kerületi szervezetünk irodája adott otthont.

Mint minden képzésen, a fiatalok itt is hangsúlyt fektettek a csapatépítésre, ismerkedésre, a kemény munkát alkalmanként pezsdítő játékokkal szakították meg.

A tematika öt nagyobb csoportot tartalmazott, így a fiatalok tanulhattak origami technikákat, gyöngyfűzést, fonásokat, valamint kitértek a különböző dísz- és használati tárgyak készítésére is.

Természetesen szerepet kapott a gyermekekkel, valamint a szülőkkel folytatott verbális és nonverbális kommunikáció is korosztályoknak megfelelő igényekkel.

Vasárnap délután a képzettek egy vizsgával is bizonyították a hétvégén elsajátított képességeik megfelelő alkalmazását a veterán vöröskeresztesekből álló vizsgabizottságnak.
A vizsgát mindenki sikeresen teljesítette.

Remélhetőleg a képzésnek sok hasznát látják majd az önkéntesek a nyári időszakban is, egy biztos, a hétvége nagyon jó hangulatban telt, amit a következő néhány kép is bizonyít.