home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Önvédő vöröskeresztesek

2017.02.23
A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének munkatársai és önkéntesei három alkalmas önvédelmi tanfolyamon vehettek részt februárban, melyet az Állatorvosi Shito-ryu Egyesület mesterei tartottak. A helyszínt bázisiskolánk, a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola biztosította.

Összesen 22 fő vöröskeresztes tanulhatta meg és gyakorolhatta a legegyszerűbb, de mégis igen hasznos technikákat. Többek között a megfelelő esés, a helyes ütéstechnika, fogásokból, szorításokból történő szabadulások, valamint különféle helyzetgyakorlatok megismerésére volt lehetőség. A fejlődés szemmel látható volt, a résztvevők egyre nagyobb magabiztossággal, és tapasztalattal oldották meg a szituációkat.

A szünetekben az öt karate mester némi bemutatóval színesítette az edzéseket, így mindenki belepillanthatott, hogyan zajlik a tanult technika formai alkalmazása.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolának és személyzetének a kedves, segítőkész fogadtatást, valamint az Állatorvosi Shito-ryu Egyesületnek és mestereinek az oktatást és segítséget.