home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Magyar Ifjúsági Vöröskereszt születésnapi ünnepség

2017.02.13

Február 9. a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt alapításának napja, egy jeles alkalom. Immár hagyomány, hogy a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete is minden évben megünnepli ezt a napot, mondhatni születésnapot – mely idén a 96. volt.

Az ünnepség elején több személy – Buncsik Ildikó, Mézes Tünde, Kardos István, és Kovács Dávid – is köszöntötte az összegyűlt önkénteseket, köszönetüket fejezték ki fáradhatatlan munkájukért, és inspirálták őket a jövőre nézve. Mézes Tünde még egy „történelmi érdekességet” – egy régi Vöröskeresztes kitüntetést – is elhozott, melynek mind a csodájára jártunk.

A köszöntések után - a már megszokottakat egy kicsit megújítva - kiosztásra kerültek az „Év Önkéntese” kitüntetések. Megújítva, mivel idén egy új díjkategóriát is bevezettünk, az „Elhivatott Önkéntes”-t. Ez a kis meglepetés azoknak járt, akik évek óta töretlen lelkesedéssel végzik önkéntes munkájukat.
További meglepetés volt a „Veterán Önkéntes” oklevél, amit azok kaptak, akik bár nem ifjúsági korosztályba tartoznak, de mégis az ifjúsággal, nekik segítve töltik szabadidejüket.

Ez a kis ünnepség a protokolláris eseményeken kívül azért mindig remek alkalmat biztosít arra, hogy együtt töltsünk egy kis időt - kivételesen nem dolgozva, hanem szórakozva - csak egymással törődve.

Idén is kihasználtuk ezt az alkalmat, vöröskeresztes pizzával, karaokeval, tánccal fűszereztük a mai napot. És még egy flashmobbal is készültünk estére!