home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Bajuszos véradást szervez a Magyar Vöröskereszt

2016.11.23
A hazai legnagyobb humanitárius szervezet is csatlakozott a Movember Mozgalomhoz. November 24-én, ingyenes PSA szűréssel egybekötött véradást lesz a Magyar Vöröskereszt Arany János utcai székházában.

November hónap 2009 óta itthon is a prosztatarák, a megelőzés, a rendszeres szűrővizsgálatokra történő felhívás hónapja.

A Magyar Vöröskereszt alapfeladatai közé tartozik az egészséges életmódra való nevelés és az egészségtudatos élet népszerűsítése, ezért is tartotta fontosnak, hogy csatlakozzon a Movember Mozgalomhoz.

A Magyar Vöröskereszt idén első alkalommal vesz részt a kezdeményezés népszerűsítésében. Ebből az alkalomból november 24-én 11 és 18 óra között rendhagyó véradást szervez Arany János úti székházában. Minden vért adó férfinek lehetősége nyílik egy PSA szűrésre is. A Magyar Vöröskereszt a különleges véradónapra természetesen ugyanúgy várja a hölgy véradókat is, de a szervezetnél abban bíznak, hogy ezen a napon sok bajuszos manus nyújtja segítő karját véradásra. Egy biztos közöttük lesz a népszerű színész, Szabó Győző is, aki maga is rendszeres véradó.

A Movember Mozgalom és a Magyar Vöröskereszt közös véradását segíti a Taxify is, akik Budapest három pontjáról ingyenes buszjáratot indít a szervezet székházához.

A „Movember" kampányhoz csatlakozva 3 helyszínen lehet majd felszállni a buszjáratra:

- 11:00-kor az Örs vezér téren,

- 13:00-kor a Corvin negyednél,

- 15:00-kor pedig a Moszkva téren.

Novemberben még egy helyszínen lesz lehetőség PSA szűréssel egybekötött véradáson részt venni. November 30-án, az Europeum Plazában (1088 Budapest, József körút 5.) 10 és 18 óra között várják a segíteni vágyókat. A véradásra jelentkezés feltételei és további hasznos információk a www.veradas.hu oldalon érhetőek el.

A Movember kampány bajusz jelképéhez hűen a Taxify összefogott a Barber Shop-pal is, így a szűrésen résztvevők a helyszínen egy ingyenes borotváláson is részt vehetnek, de a bajusz természetesen marad.

A „Movember" kezdeményezés Ausztráliából indult és ma már a világ számos országában növesztenek bajuszt a résztvevők novemberben, felhívva a figyelmet a férfitársaik egészségmegőrzésére.

A Movember Mozgalom célja, hogy megváltoztassa az effajta gondolkodást és egy egészséges és jópofa mulatsággal felhívja a figyelmet a férfiak egészségét érintő komoly problémákra, elsősorban a prosztata megbetegedések a prosztata rák magas arányára, amely rendszeres szűrővizsgálattal megelőzhető.

Magyar Vöröskereszt