home
magyar | english | deutsch
 
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
E-mail: 

Lezajlott a 2016. évi Pedagógus konferencia

2016.11.18
A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete idén is megszervezte a Pedagógus konferenciáját, ahová meghívásra kerültek a budapesti iskolák és óvodák pedagógusai, óvónői, védőnői és diákjai. A konferencia célja az volt, hogy az érdeklődők pontosabb képet kapjanak arról, hogy milyen lehetőségeket kínál számukra a szervezet.

A 2016. november 16-án, 13:00-kor kezdődő rendezvényt érdekesebbnél érdekesebb előadások színesítették. Előadóink között szerepelt Váradi József őrnagy úr, akitől az interaktív bűnmegelőzési programról hallhattunk érdekességeket; Sági Norbert tűzoltó alezredes úr, aki a Katasztrófavédelem iskolai színtéren való megjelenéséről beszélt nekünk. Erdős Emese kulturális programszervező a Suli-Mozi programról, míg Szikszai Anikó operatív igazgató a Sziklakórház Atombunker Múzeumban megszervezhető alternatív történelemóra lehetőségéről tartott izgalmas előadást. Az konferencia első felét Kozák Tibor projektmenedzser úr zárta, aki a Galaktika által szervezett Magyarország legnagyobb olvasáskampányával ismertetett meg bennünket.

A program második felében a Magyar Vöröskereszt munkatársai vezették be a résztvevőket a különböző szociálisan érzékenyítő, közösségépítő, retorikai és érvelő készségeket fejlesztő feladatok világába, amely során a résztvevők nem csupán megismerkedhettek az egyes játékokkal, hanem interaktívan részt is vehettek bennük. Mindemellett fontos szerepet kapott a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt általános, illetve idén megszervezésre került programjainak, rendezvényeinek, valamint eredményeinek ismertetése és az ezekből fakadó elkövetkezendő időszakra tervezett célok bemutatása, amelybe szeretnénk minél több új önkéntest bevonni.

A konferencia kiváló lehetőséget adott arra, hogy a termet megtöltő résztvevők közelebbről, személyesen is megismerkedhessenek a programunkkal, illetve azokkal a munkatársakkal, akikkel a későbbiekben szorosabb együttműködés alakítható.

Köszönjük előadóink hasznos, színes prezentációit és a résztvevők nyitott, aktív részvételét.